Kurk in Wijn: Hoe kom je daar achter?

kurk in wijn

Kurk In Wijn: Vaak Een Misverstand
Door Meerdere Betekenissen

Vóór het drinken van de wijn: Eerst even controleren of de wijn zuiver is! We noemen dat ook wel voorproeven. Bekijk onderstaande video eens en kom te weten waarom het belangrijk is om en hoe het werkt.

Klik Hier En Ontdek Het #1 Geheim Van Wijn
En Het Maken Van De Juiste Wijnkeuze >>>

Wijn met een kurk hoeft geen “kurk” te hebben..!

Kurk in wijn kan dus meerdere betekenissen hebben

1. de kurk als afstopper van de fles
2. stukjes kurk in de wijn
3. “kurk” als bacteriele bacteriële infectie

De kurk in een wijnfles als afstopper is een logisch verhaal dus.

En toch wordt dikwijls de term “kurk in de wijn” vaak verkeerd begrepen.

Want met “kurk in de wijn” wordt een bacteriële infectie bedoeld.

Deze infectie, in wetenschappelijke taal trichlooranisol of TCA genoemd geeft de wijn een muffe geur en smaak. De wijn is dan totaal ondrinkbaar.

Zoals je in de video ziet, is het dus belangrijk dat je de wijn eerst controleert op zuiverheid.

En nooit aan de kurk ruiken maar altijd de wijn in je glas!

Soms kan het zijn dat er tijdens het openen van de wijn stukjes kurk afbreken en in je glas terecht komen. Wanneer er “stukjes” kurk in je glas zwerven zit er letterlijk “kurk in de wijn” maar ook dit heeft niets te maken met de controle op “kurk in de wijn” en dus de zuiverheid van de wijn.

Klik Hier En Ontdek Het #1 Geheim Van Wijn
En Het Maken Van De Juiste Wijnkeuze >>>

wijn openen

“Wijn met Kurk is dus ondrinkbaar… Controleer dus altijd de wijn op zuiverheid!”

Tags: ,

Facebook Comments:

Leave A Reply (No comments So Far)

No comments yet

Hide me
Sign up below to join my eNewsletter
Show me