Rode Wijn

rode wijn

INTERESSANTE RODE WIJN TIP!

Er bestaan veel verschillende soorten Rode Wijn. Lichte, soepele en ronde Rode Wijn en ook zeer complexe of krachtige Rode wijn. Maar wat vind jij nou het lekkerst?

Rode Wijn Toen…

In de jaren tachtig lag een Rode Wijn eerst jaren in de kelder. Voornamelijk Rode Wijn uit de Bordeaux en Bourgogne hadden wat tijd nodig om te rijpen. Dat had te maken met tannine die de Rode Wijn een wrange smaak gaven. Voordat je optimaal kon genieten van een Rode Wijn die je had gekocht moest je toch best wat geduld hebben. En dat was best zonde want immers wil iedereen natuurlijk direct lekker genieten van wat je aan hebt geschaft.

Klik Hier En Ontdek Het #1 Geheim Van Wijn
En Het Maken Van De Juiste Wijnkeuze >>>

Rode Wijn en nu…

Vandaag de dag beschikken wijnmakers over veel meer verschillende technieken om Rode Wijn te maken.

Het lange bewaarproces is in veel gevallen dus verleden tijd geworden. Zo wordt er hedendaags zelfs Rode Wijn gemaakt die na het oogsten al binnen een jaar gedronken kan worden. En er worden Rode Wijnen gemaakt die het beste smaken wanneer je hem lekker koel serveert. Ik verbaas me zelf wel eens hoeveel verschillende soorten Rode Wijn er verkrijgbaar is op de markt!

Rode Wijn maken

Wist je dat Rode Wijn gemaakt wordt van blauwe druiven? Althans, zo noemen we het in de wijnwereld. De daadwerkelijke kleur van de druiven zijn vaak een beetje paars, blauw of rood achtig. De kleurstoffen die dus de druif kleur geven zitten alleen maar in de schil, en in die schil zitten ook allerlei smaakstoffen. We noemen dit anthosyanen en polyfenolen.  Het sap wat Rode Wijn volume geeft is helder blank. Er zijn diverse blauwe druivenrassen waar talloze  smaken aan Rode Wijn van gemaakt worden.

Ben jij een liefhebber van Rode Wijn maar weet je niet precies welke bij jou past?

Klik Hier En Ontdek Het #1 Geheim Van Wijn En Het Maken Van De Juiste Wijnkeuze >>>

Rode wijn

“Er valt nog een hele boel te vertellen over rode wijn, kijk anders eens rustig rond op mijn blog en ontdek al het mooie dat wijn te bieden heeft! ”

Tags:

Facebook Comments:

Leave A Reply (No comments So Far)

No comments yet

Hide me
Sign up below to join my eNewsletter
Show me