Witte Wijn

witte wijn

Liefhebbers Van Witte Wijn Opgelet!

Afgelopen week bezocht ik een  restaurant waar ik een presentatie hield over een serie witte wijn. Daar kwam ik weer tot een opmerkelijke ontdekking. Althans, het was me al eens vaker opgevallen maar vandaag de dag wil ik dit graag met jullie delen. Het betreft niet zozeer een ontdekking over witte wijn, maar wel over het consumptie gedrag van een beginnende wijn liefhebber.

Klik Hier En Ontdek Het #1 Geheim Van Wijn
En Het Maken Van De Juiste Wijnkeuze >>>

 

Zoete Witte Wijn

De meeste mensen die beginnen met wijn drinken vinden witte wijn het lekkerst. Voorral de ietwat zoetere witte wijn  varianten vallen bij de beginnende wijndrinker erg in de smaak. Pas later, als het zoete begint te vervelen wordt de stap naar droge witte wijnen gemaakt. En dan begint de liefhebberij pas echt, want  in tegenstelling tot de zoete soorten bestaan zoveel droge variaties witte wijn dat zelfs de grootste wijnkenner het niet meer kan bijhouden.

Droge Witte Wijn

Witte wijn is de laatste jaren wel een heel breed begrip geworden. Met coming up druivenrassen, hypermoderne wijn bereidingstechnieken en nieuwe gebieden die weer worden herontdekt groeit  het scala aan witte wijn met het jaar. Ze zijn verkrijgbaar van fris en lichtvoetig tot robuust of complex en er zijn zelfs witte wijnen die nijgen naar rode wijn te smaken.

Favoriete Witte Wijn

Tijdens de presentatie die ik hield over witte wijn ontmoete ik  een best ervaren wijnproefer. Ze begreep zonder nadere uitleg precies wat ik allemaal bedoelde en kon zelfs lekker mee praten. Toen ik haar kennis liet maken met een bepaalde stijl witte wijn uit het zuiden van Australie hoorde ze toch nog iets nieuws die dag. En prettig ook, want de soepele en verfijnde witte wijn die mooi rond en delicaat ontwikkelde viel bijzonder in de smaak. Voorral de zwoele afdronk maakte deze witte wijn haar nieuwe favoriet!

Zo zie je maar weer… er valt nog heel wat te ontdekken, voor de beginnende wijnliefhebber maar ook voor de ervaren proever. Wil jij ook ontdekken wat jou lievelingswijn is en die met mooie woorden omschrijven?

 

Klik Hier En Ontdek Het #1 Geheim Van Wijn En Het Maken Van De Juiste Wijnkeuze >>>

witte wijn  

“Er valt nog een hele boel te ontdekken over witte wijn, zowel voor de beginnende witte wijn drinker als de gevorderde – en dat is maar goed ook ;)

Tags:

Facebook Comments:

Leave A Reply (No comments So Far)

No comments yet

Hide me
Sign up below to join my eNewsletter
Show me